Mijn favorieten

Bouwkundige keuringen

Wel of geen bouwkundige keuring van mijn nieuwe woning?

Deze vraag krijgen we bij ERA Focus makelaars regelmatig. De uitleg van de NVM is alsvolgt:

De verkoper is verplicht de koper te informeren over zaken die van belang kunnen zijn. Ernstige of onverwachte gebreken, zoals een lekkage, behoren daartoe. Dit geldt niet voor gebreken die zichtbaar zijn voor de koper.

Van de koper wordt verwacht dat hij/zij de staat van de woning onderzoekt. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen die zichtbaar verrot zijn, of scheuren in muren. De verkoper hoeft de koper daar niet uitdrukkelijk op te wijzen.

Gebreken die bij de bezichtiging kunnen worden  ontdekt , kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en zijn voor rekening van de koper. De onderzoeksplicht geldt ook voor juridische aspecten. Een goed voorbeeld daarvan zijn erfdienstbaarheden, zoals een recht van overpad.

Of een bouwkundige keuring noodzakelijk is hangt af van de woning. Twijfelt u over de noodzaak van een bouwkundige keuring? Laat ons u adviseren tijdens een eerste gratis aankoopbezichtiging. 


Wat is de onderzoeksplicht van de koper en meldingsplicht van de verkoper? Korte video uitleg door de NVM (2min).  

Neem eenmalig gratis uw ERA Focus aankoopmakelaar mee

Voorkom (bouwkundige) verrassingen en laat ERA Focus makelaars u adviseren en begeleiden bij de aankoop van een nieuwe woning. Aan de hand van een (eerste gratis) aankoopbezichtiging adviseren wij u of een bouwkundige keuring van uw nieuwe woning wel of niet noodzakelijk is. Wij hebben vaste samenwerkingspartners die snel en vakkundig een bouwkundige keuring kunnen verzorgen. 

  • Aankoopbegeleiding op basis van No Cure No Pay
  • De eerste aankoopbezichtiging is gratis.

Aankoopmakelaar Eindhoven 040-2180078 
Aankoopmakelaar Helmond    
0492-792172
Aankoopmakelaar Breda         076-7660103

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring